Donderdagmiddag 13 juni is de Gouden Handen Award uitgereikt aan elf leerlingen van Dollard College afd. praktijkschool De Flint uit Winschoten.
Deze Award is een initiatief van de Winschoter Odd Fellow loges als teken van waardering voor het praktisch onderwijs.
Justin, Azis, Mike, Stephan, Mike, Chesnick, Nino, Mathijs, Thomas, Martijn en Damian ontvingen deze Award voor hun grote bijdrage bij het tot stand brengen van de binnentuin van de afdeling Appelhof van Expertisecentrum Old Wolde in Winschoten.
De leerlingen hebben zich tijdens de wekelijkste werkzaamheden onderscheiden door hun positieve werkhouding en doorzettingsvermogen.
Door de leerlingen en de begeleidende docenten is er een prachtige geurtuin voor de dementerende bewoners gerealiseerd, naar het ontwerp van dhr. Martin Knol.
De jongens werden in het zonnetje gezet door directeur Roelfsema van Old Wolde, dhr. Waalkens van de vrienden van Old Wolde. Docent Meulman benoemde de talenten van de individuele leerlingen.
Vervolgens werd door leerlingen in de tuin een herinneringsplaquette aangebracht en kregen de aanwezigen een rondleiding met uitleg van de leerlingen en ontwerper Knol. Allerlei geuren kwamen voorbij na het aanraken van de bladeren.
Wethouder Boon overhandigde als eerste docenten dhr. Meulman en mevr. Sherzai-Nakken het juryrapport en de bijbehorende plaquette voor op school. Daarna ontvingen de leerlingen uit handen van de wethouder het bijbehorende diploma met daarop een kleine versie van de Award.