Foto vlnr: Alje Boelens, Erik Roelfsema, Meindert Kamp

Flip Slik, Alteveer: Erik Roelfsema uit Alteveer ontving dinsdag 26 februari jl. namens de Wensabulance, Stichting Ambiance Noord Nederland, een cheque van duizend euro, uit handen van Alje Boelens, voorzitter van de Commissie Gemeenschappelijke activiteiten van de gezamenlijke vier Winschoter Odd Fellow loges.

Roelfsema: “We zijn enorm blij met deze gift en erg fijn dat de commissie voor ons heeft gekozen. Met dit bedrag kunnen we weer enkele ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting, hun laatste wens vervullen”. Deze Stichting bedient regelmatig uit de regio, o.a. Gemeente Oldambt, terminaal zieke patiënten.

Enkele voorbeelden zijn: een laatste familie bezoek, een visje eten in Termunten, een concert of een voetbalwedstrijd bezoeken, vanuit het hospice nog een laatste bezoek brengen aan de eigen vertrouwde woning, het eerste kleinkind knuffelen. Roelfsema: “ Het geeft ons veel voldoening om aan de laatste wens van de zieke te kunnen voldoen, mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers en vooral door de schenkingen ed..(zie www.wensambulancenn.nl).

De commissie gemeenschappelijke activiteiten van de vier Winschoter Odd Fellow loges, vertegenwoordigd door Alje Boelens en Meindert Kamp, doneert twee á drie keer per jaar aan een goed doel. Zo ging een mooi bedrag naar een kookcafé van het Leger des Heils, naar de restauratie van zeer oude graven en werd de stichting “Hoogvliegers”, die zieke kinderen een vlucht bieden, gesponsord.